Mutfak Konak İzmir Lezzetleri Festivali

İzmir’i öz lezzetlerine ulaştırma amacıyla kugulanan ve 7 den 70 e herkese hitap eden bir festival Konak Belediyesi tarafından düşünüldü ve gerçekleştirildi. Üç ayrı noktada organize edilen lezzet şölenlerinde en büyük ilgi odağı, Tarihi Kemeratı Çarşısında kurulan Mutfak Konak Atölyede, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Şefleri tafından katılımcılara yapılan workshoplar oldu. Üç gün boyunca İzmir’in en ünlü şefleri tarafından Ege Mutfağına özgü yemekler pişirilirken önemli bilgiler ve püf noktaları, tarif aralarına özel notlar olarak sıkıştırıldı. Balıklardan tatlılara, etlerden hamurişlerine onlarca tarif katılımcılarla paylaşılıp birlikte tadımlar yapıldı. Özel tariflerin not edildiği mutfak şovlarının yanısıra , yine İZPAD Yürütme Kurulu Üyesi şeflerin, işletmecilerin ve akademisyenlerin söyleşileri misafirler için renkli, faydalı ve eğlence dolu geçti. Her günün sonunda etkinliği takip eden onlarca mutfaksever, derneğimizin böyle bir projede gönüllü yer alıp kendileri için faydalı bir işe imza atmasında duydukları memnuniyeti dile getirirken, bundan sonra İZPAD’ın mutfağa, gastronomiye ve İzmir’e yönelik tüm çalışmalarının sıkı takipçisi olacaklarını belirttiler.

Haber Mehmet Ali ERSEN