MORDOĞAN'DA RÜZGAR BİLE PROFESYONEL ESTİ

Geçtiğimiz pazar günü Karaburun Belediyesi öncülüğünde, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen yöresel yemek yarışmasının adresi, mordoğan müesser aktaş etnografya müzesi oldu. Yörede yaşayan birbirinden hünerli hanımların, el emekleriyle şahesere dönüşmüş enfes yemekler, İZPAD üyesi şefler tarafından değerlendirilmeye tabi tutuldu.Dereceleri belirleyecek puanları verirken zorlanan şeflerimizin ortak görüşü, ''Ege Bölgesinde yemeklerin ortak etiketinin, sağlık ve doğallık'' olduğuydu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının da aynı haftaya denk gelmesi dolayısıyla yarışmada, sponsorlarımızdan Katsan katkılarıyla, çocuklar şeker hamuru süsleme turu düzenlendi. Birbirinden renkli enstantanelerin yeraldığı etkinlik, gerek sıcak ve samimi atmosferi, gerek işin profesyonelleri tarafından organize edilen yarışmaları sayesinde akıllarda uzun süre yer alacak gibi görünüyordu. gün sonunda dereceye girenler ödüllerini aldıktan sonra, yapılan konuşmalarda, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet ÇAKIR, kendilerini bu organizasyonda yanlız bırakmayan İZPAD'a teşekkürlerini sunarken, İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Şamil AKŞİT, organizasyonun bundan sonraki seneler için ulusal bir etkinlik hüviyeti kazanması için belediyemizin yanında ve işbirlikçisi olacağının müjdesini verdi.