İZMİR'DE HALİL İBRAHİM SOFRASI KURULDU

İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği organizasyonuyla Karşıyaka Bostanlı Pazaryerinde ''Halil İbrahim Sofrası'' kurduk.

İzmir’de yaşayan Kahramanmaraşlıların, yöresel ürünlerini, öz kültürlerini ve geleneksel lezzetlerini hem yaşatmak hem de tanıtmak adına düzenledikleri etkinlikte derneğimiz yine profesyonel dokunuşları yapmak için hazır bulundu.

İşinde uzman profesyonel şeflerimiz tarafından itina ile hazırlanan Kahramanmaraş sofrasında, birbirinden özel yemekler yer aldı. Her bir ürünün hazırlanma aşaması, pişirilme şekli ve yöreye ait izleri konuklara en ince ayrıntısına kadar anlatıldı.

Masa başında gerçekleşen söyleşiden sonra yöreye özgü enfes kuru dolmalar, sarmalar, kelle paça çorbası, tarhana, içli köfte, tatlılar ve birbirinden değerli baharatlar misafirlere ikram edldi.

Etkinliğin final konuşmasında İzmir Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Murat ÖZBİLİR, ilerki dönemde daha geniş kapsamlı bir Kahramanmaraş tanıtım organizasyonu için derneğimizden işbilirliği ve profesyonel yardım talep ederken, etkinliğe sağladıkları destek için hem İZPAD şeflerine, hemde organizasyon alanında hazır bulunarak bu değerli mutfağın önemli nüanslarını dikkatle not alan ve ileride iyi bir şef olduğunda Türk Mutfağını Yaşatmak için gerekli donanıma sahip olacağını düşündüğü İZPAD ÖĞRENCİ KOLLARI'nın her bir üyesine  teşekkürlerini sundu.